Dalamix - med en mix av bilder, ljud och videoklipp från Dalarna med omnejd - endast egenproducerat material


Lite om mig:

 En kille som gillar tekniska utmaningar. Gillar elektronik, elektromekanik, kemi, programmering, foto, film och natur. Bygger och löder egna elektronikkonstruktioner då och då, allt ifrån rör- till ytmonterade mikroprocessor-lösningar. Kopplar även ihop mina hembyggen med datorer och styr och avläser dem via program som jag gör själv. Pysslar med mätning och omvandling av ljud (från hörbart ljud till ultraljud, radiovågor och radar), och ljus (synligt, infrarött, ultraviolett och laser), även temperatur, tryck och lägesgivare. Gillar byggprojekt som tex åskblixt-mätare och eeg-mätarutvecklingar som typ: styr datorn med tankekraft (här kommer meditationsövningarna väl till pass). Min första radiomottagare och radiosändare byggde jag ihop i åttaårsåldern, då efter en ritning, på en stor masonitplatta. Sedan, efter femton år (när minitransistorerna hade utvecklats) så byggde jag en egenkonstruerad minisändare med mikrofon och batteri som fick plats i en vanlig cigarett. Fotografering är kul. Att få till bra makro och mikro-bilder på små djur är något som fortfarande står på "att-göra-listan". Solfläckar är intressanta att fotografera - önskar jag hade ett H-alfa-filter till kameran - då kan man fota soleruptioner.. . . . . Det är kul med teknik.

 Beroende. Det finns mycket vi människor är beroende av, tex att ha kläder när det är -20 grader kallt. På ett annat plan, så är jag beroende av droger, typ cigaretter och alkohol. Nu har jag ju inte rökt en cigg på 13 år men jag kan fortfarande erinra mig röksuget och jag vet att om jag tar några bloss så kommer det starka röksuget tillbaka. Jag gör det enkelt - fastän det lockar lite ibland - jag låter bli att ta dagens första bloss. På det viset håller jag mig rökfri :) Jag började att röka när jag var 8 år för att vara tuff och för att jag var nyfiken. Det var lika med alkoholen, när jag var 9-10 år. Alkoholen tyckte jag var lite mer spännande, jag tyckte att jag blev modigare - men det krävdes mer alkohol vare gång och jag började testa gränserna. Min första blackout hade jag när jag var 12. Året därefter började jag med hasch och amfetamin. Skolk, inbrott och lögner blev en vardag. Drogerna och kriminaliteten styrde mitt liv och så rullade det på tills jag blev 35. Efter flera misslyckade försök att ta tag i mitt liv kände jag att det fick vara nog. Jag hade skadat alla nära, kära, vänner och bekanta i min omgivning. Jag sökte mig in på en behandling... I skrivande stund har jag varit drogfri i 13 år och tycker det är härligt att vara "klar" i huvudet ;) även om livet i bland kan vara jobbigt och skrämmande.

 Kriminell blev jag innan jag började med droger. I tidig ålder hade jag förebilder från tvprogram och filmer som Snobbar som jobbar, Simon Templar, Den tredje mannen, Röda Nejlikan mfl.
Jag började göra inbrott vid 7-8 årsåldern. Det var som om jag levde två liv. I det ena livet var jag den prydliga, lite försynta, trevliga och snälla gossen som var duktig i skolan. På nätterna smög jag ut och gjorde inbrott. Det hörde till ovanligheterna om jag inte hade behövt ljuga en dag. Och så har det sedan fortsatt. Vanliga jobb har bara känts som en tidsutfyllnad och ett måste för att hålla färgen så inte myndigheterna skulle bli alltför nyfikna. Det var först när jag var klar med min andra behandling för mitt drogberoende, vid 35 års ålder, som en terapeut frågade mig: När ska du ta tag i din kriminalitet? Det tog ett tag efter det att jag lade av med drogerna innan jag ändrade på mitt beteende. Jag lever idag ett liv utan kriminalitet vilket ibland känns mycket konstigt, jag kan till och med känna en saknad av spänningen att koka nitroglycerin, stjäla bilar, smyga runt med kofot och bultsax, klättra på husfasader, öppna kassaskåp och springa ifrån poliser. Jag älskar mitt nya liv och tycker det är så skönt att slippa fundera på om det är polisen som kommer när det ringer på dörren. Jag vill passa på att säga (ironiskt nog) att det har aldrig varit min avsikt att skada eller såra någon människa, vare sig känslomässigt eller fysiskt.

 Jobbar. Just nu på IOGT-NTO i Falun som tekniker, se www.gamlaelverket.se

 På gång 2013-06
Att få till en högkvalitativ flerkamera livesändningsform bla från jobbet...
Tillverka en steadicam (med gyro)...
Sätta ihop ett trådlöst "HD-kamera"- system, för en lite mer mobil lösning till typ ett festivalområde.

 På gång 2014-02
Att sätta ihop en trådlös "HD-kamera" - att användas som en flexibel närbildskamera.
Att sätta ihop ett styrbart flerkamera-system, för livesändningar.

 På gång just nu 2016-02
Att göra en "snygg" styrpanel till flerkamerasändningarna.
Detta har resulterat i att jag planerar att köpa en liten fräs.


Christer Harrysson